Eilinen mahtava lumimyräkkä ei oikein houkutellut juoksemaan, ei edes laannuttuaan, sillä kävelytiet olivat auraamattomia ja monin paikoin lumi ihan koskematonta. Hylkäsin siis lenkkitoiveeni ja lähdin sen sijaan koiran kanssa kahlailemaan paikoitellen puolimetriseenkin hankeen. Tunnin haahuilun, tasajalkaa pomppimisen, nauramisen, tamppaamisen ja lumessa kieriskelyn (koira, en minä - vaikka mieli olisi ehkä vähän tehnytkin) jälkeen tuloksena olivat läpimärät kengät, tumput sekä lahkeet (polviin asti), luminen takki ja koira, sekä varsin iloinen mieli kummallakin osapuolella (koirallakin siihen asti, kunnes joutuikin pienen jalkapesun sijasta suihkun alle ja kokopesulle - pientä villakoira-parkaa ihan selkeästi taas kidutettiin). Hauskaa siis oli näinkin, talvimyrskyn jälkimainingeissa.

Tänä aamuna otinkin sitten itseäni niskasta kiinni ja lähdin juoksemaan, vaikka ei ihan välttämättä olisi tehnyt mielikään. Ulkona oli kuitenkin mainio ilma: kirkas ja tyven, eikä ollenkaan liian kylmä. Kävelytietkin oli aurattu auki, joten juokseminen tuntui oikeastaan ihan hyvältä lumen narskuessa kenkien alla. Hetken pohdiskelun jälkeen päätin tosiaan jatkaa juoksuohjelmaani tasan siitä mihin viime viikolla jäinkin, olinhan kuitenkin vähän kipeänäkin tallustanut ulkona ihan joka päivä. Päätös osoittautui loppujen lopuksi ihan hyväksi. Tänään näytti siis tältä:

4 min kävelyä
3 min juoksua
4 min kävelyä
3 min juoksua
1 min kävelyä
yht. 15 min

Tuntui tosiaan aika hyvältä. Ensimmäinen juoksupyrähdys meni ihan hyvin sinne kahden minuutin kohdalle, mutta se viimeinen minuutti oli aika rankka. Musiikki kuitenkin pauhasi korvissa, joten ajattelin hölkätä vielä seuraavalle postilaatikolle - onneksi musiikkikin stoppasi (hieman yllättäen) samalla hetkellä, kun hidastin kävelyyn. Henkeenhän se taas otti, ihan tuskaisesti. Yllätyksekseni toinen kolmeminuuttinen meni huomattavasti paremmin! Varsinkin viimeisen minuutin alkaessa juokseminen helpottui ja vauhtikin kiristyi (!); tuntui kuin olisin jaksanut juosta siltä istumalta vaikka kotiin asti. (En kuitenkaan juossut, ylämäkeä nimittäin.) Että sinänsä ihan kiva homma, ehkä sitä jaksaa kuin jaksaakin lauantaina juosta sen neljä minuuttia.

Tämän päivän musiikit:

Jeff Buckley - Grace
Gnarls Barkley - Crazy
Zen Café - Nainen vailla historiaa
The Offspring - The Kids Aren't Alright
Jeff Beal - Theme from Monk
+ kotimatkalla Jamie Cullumin Get Your Way sekä London Skies