Tänään on taas varsin mukava keli, aurinko paistaa edelleen lähes pilvettömältä taivaalta. Tänäkin aamuna torjuin taas päättäväisesti salakavalan "no jos sitä lähtis vaikka sit illalla sinne lenkille ja jäis nyt vaan vähän lekotteleen..." -ajatuksen ja vedin verkkarit jalkaan. Hyppäsin aamuruuhkan sekaan ja annoin mennä.

Tänään juostiin tällä aikataululla:

2 min kävelyä
6 min juoksua
2 min kävelyä
5 min juoksua
1 min kävelyä
yht. 16 min

Ensimmäinen kuusiminuuttinen tosin meni vähän reisille, kun ajatuksissani aloitin kävelyn jo neljän minuutin kohdalla. Minuutin käveltyäni tajusin, että niin... piti vielä tämä seuraavakin biisi juosta. Otin vähän askelia takaisin ja juoksin sitten sen kaksiminuuttisen siihen väliin. Eihän se nyt tietenkään ihan sama ole kuin kuuden minuutin yhtenäinen pyrähdys, mutta tyhjää parempi kuitenkin. Tekevälle sattuu. Viisiminuuttinen menikin sitten rutiininomaisesti, eli ihan hyvin, ja viimeinen minuutti taas ylämäkeen. Hengästytti taas tänään.

Edelleen tuntuu siltä, että jalat väsyvät siinä puolentoista minuutin kohdalla, eikä se väsymys oikein ehdi hellittääkään. Ehkä nuo viiden ja kuuden minuutin juoksut ovat siinä mielessä vähän liian lyhyitä, että noilla pidemmillä juoksuilla, 8 ja 10 minuutin pätkillä, se väsymys on kadonnut juurikin siinä kuuden-seitsemän minuutin kohdalla. Täytyy tutkailla. Eikä siinä toisaalta sinänsä mitään, kun nuo pätkät kuitenkin koko ajan pitenevät, eli kohta päästään muutenkin juoksemaan noita kahdeksan minuutin pätkiä ihan jokaisella lenkillä. Kunhan vaan tässä mietiskelen.

Musiikit:

Franz Ferdinand - Evil and Heathen
Gnarls Barkley - Crazy
Rajaton - Un-wishing Well
Hector - Takataan roos
Incubus - Megalomaniac