Tämän päivän lenkki meni kyllä täydellisen pieleen, ihan kaikin puolin. Puolet lenkkipolusta oli enemmän tai vähemmän mutavelliä, koira ei suostunut yhteistyöhön ja muutenkin laiskotti. Ensin kuitenkin ihan asteen verran aiheen vierestä: pyöräilystä.

Kevään tulon huomaa viimeistään silloin, kun kaivaa talven aikana pölyttyneen polkupyörän tallista ja lähtee kevään ensimmäiselle pyörälenkille. Pyöräily on ehkä mahdollisesti ehdoton suosikkiliikuntamuotoni. Sunnuntaina aloitin pyöräilukauden hyötyliikunnan muodossa, heitin siis yhteensä kymmenisen kilometrin lenkin polkiessani sovittuun tapaamiseen (matkaan, jonka poljin parissakymmenessä minuutissa, olisi bussilla kulunut kaksi tuntia). Tänään poljin kirjastoon ja takaisin, lyhykäinen matka, mutta ylämäkineen ihan tarpeeksi haastava näin tiistaipäivän kunniaksi. (Pyöräilyt tosin jäävät valitettavasti erinäisistä syistä melkeinpä kesäkuulle tämän viikon jälkeen - lyhyesti sanottuna pyörä ja minä olemme puolitoista kuukautta kahdentuhannen kilometrin päässä toisistamme.)

Itse lenkki menikin sitten tosiaan aivan plörinäksi. Keli oli aivan kamala (mutaa ja märkää), koira ei juossut ollenkaan synkassa (kiskoi jääräpäisenä oikealle ja vasemmalle ihan jatkuen) ja minua laiskotti. Liekö eilisiltaisilla tequila-paukuilla ollut jotain tekemistä tuon viimeisimmän kanssa... (Niinpä niin. Sen siitä saa, kun keho ei ole ollenkaan tottunut noihin vahvoihin.) Joka tapauksessa, lenkin piti näyttää tältä:

3 min kävelyä
4 min juoksua
3 min kävelyä
3 min juoksua
1 min kävelyä
yht. 14 min

Tosiaan. Neljästä minuutista jaksoin juosta kolme, ja hyydyin ihan totaalisesti. Ei vaan pystynyt, jalat painoivat ja otti päähän. Kolmeminuuttisestakin jäi viimeinen juoksematta, samoista syistä. En tiedä, ehkä tuo aikaisemmin päivällä tehty pyörälenkkikin vaikutti tuohon jaksamiseen, kun muutenkin vedän vielä tässä vaiheessa ihan äärirajoilla noitten juoksuminuuttien kanssa. Saa nyt nähdä, eteneekö aikataulu sittenkin liian nopeasti (eli jaksanko juosta torstaina viittä minuuttia putkeen - epäilen vahvasti), täytyy sitten vähän hidastaa ja juosta vaikka tämä neljäs viikko tavallaan uudestaan ensi viikolla ennen kuin lisään noita minuutteja. Kattellaan ja kuulostellaan.

Tämän päivän musiikit:

Tyrävyö - Kai sä tajuat?
Fatboy Slim - The Rockafeller Skank
Ultra Bra - Laulu marsalkka Mannerheimistä
The Offspring - Pretty Fly (For a White Guy)
+ hyvän päivän musiikkia pahan maun jättäneen lenkin jälkeen, eli Peter Sarstedtin Where Do You Go To (My Lovely) sekä Joe Dassinin Les Champs-Elysees