Täällä on taas oltu aamuvirkkuja ja käyty lenkillä heti kohta heräämisen jälkeen. Siinä sängyssä lekotellessni tosin harkitsin, josko sitä vaikka juoksisikin vasta tuossa iltasella, mutta päädyin kuitenkin raahaamaan itseni ylös ja verkkareihin. Illalla sitä on kuitenkin taas sen verran laiskempi, että se lähteminen on työn ja tuskan takana, eikä silloin lenkistä tule oikein mitään, kun ei kiinnostaisi. Aamuisin ainakin oma vireystasoni on siinä mielessä ihan toista luokkaa, että parempi hoitaa nämä pois alta heti kun vaan mahdollista. Tänään tosin lähdin loppujen lopuksi varsin hyvillä mielin ulos, ja se näkyi kyllä lenkissäkin.

Tänään näytti virallisesti tältä:

2 min kävelyä
10 min juoksua
5 min kävelyä
yht. 17 min

Kuten jo mainitsinkin, tänään oli hyvä lenkki. Sain jolkotella lähestulkoon keskenäni (kukapa sitä nyt kahdeksalta lauantaiaamuna vapaaehtoisesti ulkona olisikaan?), joten lähdin heti kahden minuutin kävelyn jälkeen suoraan juoksuun (yleensä olen kävellyt noin kahdeksisen minuuttia lenkkipaikalle). Maa oli märkä öisen sateen jälkeen, joten pitäydyin jalkakäytävällä ja muokkasin vähän normaalia lenkkiäni, joka kulkee suurimmaksi osaksi nurtsilla. Ihan hyvin se tosin näinkin meni, ja juoksinpa vähän ylämäkeenkin.

Kymmenen minuutin pätkä ei ollut ollenkaan niin rankka kuin aluksi luulin. Ensimmäiset kahdeksan minuuttia olivat tosin huomattavasti rankemmat kuin viimeiset kaksi, siinä kahdeksan minuutin kohdalla väsymys katosi taas jaloista ja hengitys tasaantui ihan kunnolla. Kaksi minuuttia juoksinkin sitten kevyin jaloin, ja olisin kai jaksanut pidemmällekin, mutta jatkoin kuitenkin siitä kävelyllä. Yllätyksekseni tosiaan hengitys tasaantui oikeastaan siinä kolmen minuutin kohdalla, ja kymmenen minuutin jälkeen en ollut enää lainkaan hengästynyt! Totta kai siis hengitys oli normaalia lepotilaa nopeampaa ja raskaampaa, mutta en ollut missään nimessä hengästynyt. Kämpille palailinkin taas varsin hyvin mielin, ja otinpa vielä kahden minuutin spurtinkin alaovelle. Se tosin tuntui taas aika raskaalta ja olin vähän hengästynytkin perille päästyäni, mutta eiköhän sekin olisi siitä vähän pitemmällä matkalla helpottunut.

Varsin hyvä fiilis siis tämän viikon päättävän lenkin jälkeen! Näin sitä vaan mennään eteenpäin, ihan itseäkin välillä ihmetyttää.

Musat:

Alexi Murdoch - Orange Sky
Tyrävyö - Kuka taluttaa
Chris Cornell - You Know My Name
+ viime lenkin musat paluumatkalla
Ratsia - Lontoon skidit